preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Fran Koncelak" Drnje

 > Erasmus+
 

                                                                              

 

Veliki uspjeh male škole

Područna škola Josipa Generalića Hlebine, koja kao osmorazredna škola radi u sastavu Osnovne škole Fran Koncelak Drnje, predala je krajem ožujka 2016. prijavu za Erasmus+ projekt.   

Erasmus+ najveći je program Europske Unije za obrazovanje. Usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. U pisanju projekta sudjelovao je projektni tim u sastavu: Vedran Janković, Dunja Šajatović, Ana Tustonjić Dombaj i Ksenija Varović. Projekt nosi naziv RADWAN - Radość Ambasadorem Dzieci, Wiedza Azymutem Nowoczesności.

 

     

Koordinator projekta je škola iz Poljske. U Nacionalnu agenciju pristiglo je 351 projektnih prijedloga, odobreno je 77.

Obavijest o rezultatima Poziva na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2016. g. za Ključnu aktivnost 2 u području općeg obrazovanja je konačno stigla 31. kolovoza 2016. Naš projekt je na visokom 5. mjestu  s ukupno 98 bodova od mogućih 100. Projektni prijedlog nam je odobren i Područnoj školi  Josipa Generalića Hlebine se dodjeljuje financijska potpora u iznosu od 28.580,00 EUR.

Projekt uključuje četiri zemlje partnera: Poljsku, Španjolsku, Tursku i Hrvatsku. Sve zemlje partneri tijekom trajanja projekta surađuju kroz niz zajedničkih aktivnosti.  

Projekt je od izuzetnog značaja kako za učenike tako i za lokalnu zajednicu.  Realizirat će se tijekom sljedeće dvije godine, počevši od 1.9.2016. i završno s 31.8.2018. Prva mobilnost učenika bit će već u studenom 2016., a učenici će zajedno s učiteljima posjetiti školu u Španjolskoj.

 

 

Logo Antonija Pošte - pobjednički logo ERASMUS+ projekta RADWAN

 

Područna škola Josipa Generalića Hlebine sudjeluje od ove školske godine u ERASMUS + projektu RADWAN zajedno s još trima europskim državama: Turskom, Poljskom i Španjolskom. Svaka škola imala je zadatak izraditi  logo projekta. Učenici svake škole su mogli glasati za logo, ali ne i za svoj. Pobjednički logo cijelog projekta je hrvatski logo koji je izradio učenik 7. razreda Antonio Pošta. Tijekom priredbe povodom Svetog Nikole dodijeljena mu je nagrada i diploma.

 

U sklopu projekta smo ovaj mjesec osnovali BOARD GAME CLUB u kojem učenici igraju pomalo zaboravljene igre na ploči. Tako smo se ovaj mjesec odlučili za igru mlin. Učenici su sami izradili ploču za igru, a figure su im grah i kukuruz. Zadnji dan polugodišta održat će se  veliko finale u kojem ćemo odabrati najigrača mlina.

To je samo dio aktivnosti. Dosada smo u sklopu projekta imali i druge zabavne aktivnosti kao na primjer: snimali smo LipDub, skupljali stare običaje našeg mjesta, formirali različite timove, snimali sat biologije na engleskom, a dvije su učiteljice putovale u Poljsku na transnacionalni projektni sastanak. U veljači četvero učenika i učitelja putuju na prvu mobilnost u Španjolsku koja će trajati  sedam dana. 

     

 

Priprema podravskog ručka

Učenici od petog do osmog razreda naše Područne škole Josipa Generalić Hlebine zajedno s roditeljima su u sklopu Erasmus+ projekta RADWAN pripremili podravski ručak. Učenici petog razreda su bili zaduženi za izradu prga od domaćeg mlijeka. Učenici šestog razreda kuhali su domaću kokošju juhu i hren sos. Učenici sedmog razreda su uz pomoć jedne bake sami zamijesili tijesto i ručno razvlačili te tako napravili prave štrukle, a učenici osmog razreda su pripremili pravu deliciju, srneći paprikaš. Učenici, roditelji i učitelji zajedno su ručali u školi i uživali u finom ručku.

     

     

     

 

Tekst i fotografije: Ana Tustonjić Dombaj

 

 

 

 

 

 


Sudjelujemo...

 

     

   Natjecanje u financijskoj

           pismenosti

 

   

        Klokan bez granica

       

        Dabar natjecanje

     

      Sudoku natjecanje

         

      Večer matematike

  

  Eratostenov eksperiment

       

   Budi internet genijalac

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Anketa
Provodiš li rado svoje slobodno vrijeme u kutku za čitanje (Drnje i Hlebine)?Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2016.

Ukupno: 334500
CMS za škole logo
Osnovna škola "Fran Koncelak" Drnje / Pemija 72, HR-48322 Drnje / os-fkoncelak-drnje.skole.hr / ured@os-fkoncelak-drnje.skole.hr
preskoči na navigaciju