Mijesimo, pečemo i slavimo Dan kruha
Autor: Stjepana Kadić, 13. 10. 2021.
Učenici i učiteljice PŠ Torčec prigodno su obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje (12. listopada). Baka Marija Grotić zamijesila je slasno tijesto i pokazala djeci cijeli postupak nastanka kruha. Od zrna do pogače ili od zrna pšenice, preko vrijednih ruku do našeg stola. Blago danu koji počinje mirisom kruha. Obilježavajući Dan kruha zapravo zahvaljujemo na svim plodovima zemlje. Krušni proizvodi i plodovi zemlje još jednom pokazuju svu raskoš našeg zavičaja i bogatstvo naših narodnih običaja. Kruhu u čast nastali su i literarni radovi. Koliko nam sama riječ kruh znači pokazali su naši mali pjesnici. Učiteljica Martina Gjerek Grošić
Mijesimo, pečemo i slavimo Dan kruha
Autor: Stjepana Kadić, 13. 10. 2021.
Učenici i učiteljice PŠ Torčec prigodno su obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje (12. listopada). Baka Marija Grotić zamijesila je slasno tijesto i pokazala djeci cijeli postupak nastanka kruha. Od zrna do pogače ili od zrna pšenice, preko vrijednih ruku do našeg stola. Blago danu koji počinje mirisom kruha. Obilježavajući Dan kruha zapravo zahvaljujemo na svim plodovima zemlje. Krušni proizvodi i plodovi zemlje još jednom pokazuju svu raskoš našeg zavičaja i bogatstvo naših narodnih običaja. Kruhu u čast nastali su i literarni radovi. Koliko nam sama riječ kruh znači pokazali su naši mali pjesnici. Učiteljica Martina Gjerek Grošić
Krovna mapa za ovu stranicu nije postavljena, pa nema dokumenata za prikaz.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Digitalni časopisi |
Sigurnost na internetu |
Obrazovanje |
Upisi u srednju |
Ukupno: 366493