2019-06-04 12:27:26

Dan škole

  

Danom otvorenih vrata i priredbom u školi u Drnju 31. svibnja 2019. obilježili smo Dan škole. Sudjelovali su učenici, učitelji, roditelji i ostali zaposlenici matične i područnih škola.

Na Danu otvorenih vrata posjetitelji su mogli vidjeti zanimljive pokuse iz fizike, hologram, dobiti otisak prstiju, poslušati prezentaciju o Erasmus+ projektu SLAM, slušati na engleskom jeziku o pozitivnim i negativnim stranama interneta, rješavati kajkavske križaljke i premetaljke te matematički Kahoot! na engleskom jeziku. Zanimljiva je bila i korelacija povijesti, geografije i njemačkoga jezika. Učenici su trebali spojiti fotografiju prirodnih i kulturnih znamenitosti s pripadajućim tekstom, odrediti točno mjesto na karti svijeta i staviti je na nju, a za dodatni bod morali su u rječniku njemačkoga jezika pronaći naziv države ili kontinenta, koji su označili.

Program Dana škole nastavio se održavanjem priredbe u školskoj sportskoj dvorani. Uz posjetitelje Dana otvorenih vrata, prisustvovali su i predstavnici općina Peteranec, Drnje i Hlebine te zamjenik župana Ratimir Ljubić. Priredba je započela kratkim videom, koji je prikazao uspjehe učenike i njihovih mentora. Ravnatelj Ivan Pikivača dodijelio je nagrade Učiteljskog vijeća najuspješnijim učenicima u šk. 2018./2019. godini.

Posjetitelji su u 18 izvedenih točaka mogli vidjeti igrokaze, plesove i recitacije te slušati učenike tamburaše iz Hlebina. Zahvaljujemo svim učiteljima koji su sudjelovali u organizaciji uspješnog Dana škole. 

 


Osnovna škola "Fran Koncelak" Drnje