2023-09-28 11:03:17

Humanitarna utrka Mliječna staza 2023.

      

   Osim školskih torbi, učenici „na svojim leđima“ često nose i brojne nevidljive terete – brige, strahove, posljedice vršnjačkog zlostavljanja ili nasilja u obitelji, bolesti roditelja ili konfliktnih razvoda. Digitalne tehnologije također mogu negativno utjecati na mentalno zdravlje djece i mladih. Procjenjuje se da u Hrvatskoj više od 44.000 adolescenata (11,5%) u dobi 10 do 19 godina ima problema s mentalnim zdravljem. Kako bi potaknuo pozitivne promjene, UNICEF  je pokrenuo kampanju za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih u sklopu koje se održala i humanitarna utrka Mliječna staza 2023.

   Uz podršku donatora i partnera, UNICEF će sredstva prikupljena kampanjom uložiti u program podrške za mentalno zdravlje učenika u školama pod nazivom – Škole podrškeŠkole podrške program su za jačanje socio-emocionalnih kompetencija i otpornosti djece i mladih, ali i odraslih - učitelja, nastavnika i drugih odgojno-obrazovnih stručnjaka kojima ćemo osigurati dodatnu edukaciju i mentorsku podršku kako bi bili osnaženi u pružanju prve psihološke podrške učenicima.  

U ovu akciju uključile su se i učiteljice naše škole Ana, Ivana, Ksenija, Andrea i Ksenija te su hodale, trčale, planinarile i vozile bicikl od 15. do 24. rujna. Naš tim pod nazivom Drnjanke pomogao je da se ostvari cilj te se prikupilo 66800.55 srčeka od planiranih 44000.

Svakako bismo htjele da se više članova kolektiva uključi u ovu akciju te da nam se ubuduće pridruže i učenici, roditelji naše škole i članovi lokalne zajednice.

Drnjanke

 


Osnovna škola "Fran Koncelak" Drnje