preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Fran Koncelak" Drnje

 > Naslovnica
Vijesti

Naše učiteljice posjetile Maltu

Autor: Stjepana Kadić, 4. 3. 2024.

              ​

   Naše učiteljice su tijekom veljače 2024. pohađale jednotjedne tečajeve organizacije ETI Malta (Executive training institute) u St. Juliansu u sklopu Erasmus akreditacije. U mobilnosti su sudjelovale učiteljice matematike Ksenija Varović i Ksenija Varga te učiteljica hrvatskoga jezika Ana Tustonjić Dombaj.

   Ksenija Varović je sudjelovala na tečaju Diversity in Education. Developing Intercultural and Communication Skills u sklopu kojeg je istraživala kako integrirati učenike različitih kultura i osobnosti u razredu te opseg različitosti u obrazovanju i izazova. Radionice su bile praktične i temeljile su se na zadacima, uključujući individualni i grupni rad, uz praktičnu povratnu informaciju o komunikaciji. Tijekom tečaja učiteljica je stekla bolje razumijevanje izazova rada s različitostima u obrazovanju, razvila je svijest o kulturi i njezinom utjecaju na ponašanje, posebice komunikaciju. Također je poboljšala vještine i kompetencije za rad s kulturno različitim skupinama učenika, ali je stekla i dodatno znanje kako se nositi s različitim osobnostima te je razvila plan za integraciju interkulturalne obuke u svoju školu i učionice.

   Ana Tustonjić Dombaj i Ksenija Varga pohađale su tečaj Boost your ICT Skills Technology in the Classroom te kroz niz aktivnosti upoznale brojne digitalne alate te načine njihovog integriranja u nastavi. Sudjelovanje im je omogućilo da nauče i razviju metode podučavanja za uključivanje tehnologije u učionicu, školu ili druga okruženja za učenje. Tečaj je bio interaktivan s ulaznim predavanjima, suradnjom i grupnim projektnim radom. Sudionici su aktivno bili uključeni u sve aktivnosti. Ulazne aktivnosti bile su u obliku praktičnih radionica i sa zadacima za razmišljanje, analizu i rješavanje problema. Sudionici su razmišljali i raspravljali o upotrebi raznih digitalnih alata i aktivnostima, o svom pristupu poučavanju današnjih učenika i o prilagodbi upotrebe alata njihovim situacijama poučavanja i učenja i kontekstu.

   Tijekom usavršavanja stekle su nova znanja i vještine koje će primijeniti u nastavi te prenijeti ostalim učiteljima kako bi postigli što kvalitetnije i zanimljivije podučavanje učenika. 

 

Ana Tustonjić Dombaj, koordinatorica Erasmus akreditacije
Sudjelujemo...

 

     

   Natjecanje u financijskoj

           pismenosti

 

   

        Klokan bez granica

       

        Dabar natjecanje

     

      Sudoku natjecanje

         

      Večer matematike

  

  Eratostenov eksperiment

       

   Budi internet genijalac

Tražilica
Anketa
Provodiš li rado svoje slobodno vrijeme u kutku za čitanje (Drnje i Hlebine)?Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2016.

Ukupno: 335071
CMS za škole logo
Osnovna škola "Fran Koncelak" Drnje / Pemija 72, HR-48322 Drnje / os-fkoncelak-drnje.skole.hr / ured@os-fkoncelak-drnje.skole.hr
preskoči na navigaciju