preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Fran Koncelak" Drnje

 > Naslovnica
Vijesti

Stručno usavršavanje u Finskoj

Autor: Stjepana Kadić, 19. 12. 2023.

      

   U organizaciji Europass Teacher Academyje učitelj Luka Torma iz OŠ Fran Koncelak Drnje pohađao je od 4. do 9. prosinca 2023. tečaj vezan uz stručno usavršavanje i poboljšanje kvalitete nastave Geografije. Sudjelovanje mu je omogućila Erasmus akreditacija, koju škola ima do 2027. godine.

 Na edukaciji pod nazivom The Collaborative Classroom: Teachers as Coaches, Classrooms as Teams ukupno je sudjelovalo 15 polaznika iz Portugala, Rumunjske, Ujedinjenog Kraljevstva, Češke, Mađarske, Španjolske i Hrvatske. 

   Tema tečaja bio je inovativan pristup obrazovanju različit od klasičnog, gdje učitelji imaju ulogu trenera koji ne prenosi samo znanja učenicima, već prenose vještine stjecanja znanja kao što su dijalog, intervju, suradnja i suradničko učenje. Ishodi učenja koji su se poticali ovim tečajem bili su: steći jasno razumijevanje kreativnog procesa kroz praktičnu primjenu; iskusiti učinkovitije komunikacijske sposobnosti i tehnike; proširiti mogućnosti suradnje u razredu i poticati ih u svim aspektima školske zajednice; doživjeti istinsko međunarodno iskustvo izgradnje tima. Veliki je naglasak, također, bio na motivaciji učenika, uređenju i stvaranju pozitivnog radnog okruženja u školi i učionici.

  Sve aktivnosti bile su interaktivnog karaktera, od sudjelovanja u otvorenim diskusijama, radovima u skupini ili paru do istraživačkog rada i intervjuiranja građana Helsinkija. Takav način rada omogućio je dublje povezivanje grupe, dijeljenje osobnih iskustava te zajedničko promišljanje o mogućim rješenjima određenih problema.

   „Tečaj je bio izuzetno inspirativan, zbog različitog pristupa obrazovanju, gdje nije toliko bitan rezultat koliko sam proces i put do rezultata te vještine stečene pri istom. Ističe se važnost timskog rada te važnost doprinosa i odgovornosti svakog člana tima pri istraživanju i učenju. Učitelj nije u središtu odgojno – obrazovnog procesa, već je učenik taj koji u središtu, dok je učitelj moderator i trener koji usmjerava učenike u procesu stjecanja potrebnih znanja i vještina.“

Učitelj Luka Torma
Sudjelujemo...

 

     

   Natjecanje u financijskoj

           pismenosti

 

   

        Klokan bez granica

       

        Dabar natjecanje

     

      Sudoku natjecanje

         

      Večer matematike

  

  Eratostenov eksperiment

       

   Budi internet genijalac

Tražilica
Anketa
Provodiš li rado svoje slobodno vrijeme u kutku za čitanje (Drnje i Hlebine)?Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2016.

Ukupno: 334717
CMS za škole logo
Osnovna škola "Fran Koncelak" Drnje / Pemija 72, HR-48322 Drnje / os-fkoncelak-drnje.skole.hr / ured@os-fkoncelak-drnje.skole.hr
preskoči na navigaciju