preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Fran Koncelak" Drnje

 > Naslovnica
vijesti

Natječaj - stručni suradnik-pripravnik Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Hižman, 1. 8. 2019. 10:09

U prilogu se nalazi tekst natječaja za zapošljavanje stručnog suradnika (psiholog/psihologinja) - pripravnika provedba mjere „Stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništva“

Natječaj vrijedi od 1.8.2019. do 9.8.2019.  

 [više]

Natječaj - pomoćnik/pomoćnica u nastavi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Hižman, 1. 8. 2019. 10:07

U prilogu se nalazi tekst natječaja - pomoćnik/pomoćnica u nastavi.

Natječaj vrijedi od 1.8.2019. do 9.8.2019.

 [više]

Popis drugih obrazovnih materijala Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Hižman, 12. 7. 2019. 12:57

Poštovani roditelji!

U nastavku možete pronaći popis drugih obrazovnih materijala koji roditelji kupuju sami. Uz popis za svaki pojedini razred (klikom na pojedini razred otvara se popis materijala) roditelj nabavlja i likovnu mapu.

1. razred (MŠ Drnje, PŠ Hlebine, PŠ Sigetec i PŠ Torčec)

1. razred (PŠ Peteranec)

2. razred

3. razred

4. razred

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

Ravnatelj škole: Ivan Pikivača, dipl.ing.

 [više]

Udžbenici za školsku godinu 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Hižman, 9. 7. 2019. 14:27

Poštovani roditelji!

Sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/2018-2288) sredstva za nabavu udžbenika osigurana su u Državnom proračuna i u vlasništvu su škole. Učenici će za školsku godinu 2019./2020. udžbenike dobiti besplatno.

U prilogu možete pronaći popis udžbenika za sve razrede:

  • Udžbenici za 1. razred, 5. razred i 7. razred (samo za predmete kemija, fizika i biologija) od ove su godine novi jer ti razredi ulaze u frontalnu provedbu kurikularne reforme.
  • Udžbenici za sve ostale razrede ostaju isti prema odabiru 2014. godine.

Sredstvima državnog proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici obveznih i izbornih predmeta. Troškovi nisu osigurani za nabavu drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, zbirke zadataka, radni materijali za tehničku kulturu, likovna mapa, atlas za geografiju i dr.) pa će njih roditelji kupiti sami, a prema popisu koji je škola dužna objaviti na web stranicama škole najkasnije do 15. srpnja 2019.

Molimo pratite obavijesti u idućih nekoliko dana! Hvala na razumijevanju!

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Maja Hižman, 3. 7. 2019. 11:54

Podjela svjedodžbi je u petak, 5. srpnja 2019. prema rasporedu:

  • učenicima od I. do IV. razreda u Drnju, Peterancu, Sigecu i Torčecu  u 9 sati,
  • učenicima od V. do VIII. razreda u Hlebinama  u 8:30 sati, a od I. – IV. razreda u 9 sati,
  • učenicima od V. do VIII. razreda u Drnju u 8 sati.

Učenici putnici imaju osiguran autobusni prijevoz.

 

 [više]

Obavijest o realizaciji odmora učenika tijekom nastavne godine 2019./2020.

Autor: Maja Hižman, 26. 6. 2019. 19:16

 

Nastavna godina 2019./2020. počinje 9. rujna 2019. godine, a završava 17. lipnja 2020. godine.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja svojom Odlukom o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. predvidjelo je mogućnost čak četiri različita modela odmora učenika tijekom nastavne godine.

Temeljem pribavljenih mišljenja školskih ustanova, osnivači škola na području Koprivničko-križevačke županije (a kojima pripada i naša škola) odabrali su način realizacije odmora učenika kako slijedi (model realizacije određen u članku 4. stavku 1. podstavku 1.):

  • Zimski odmor za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 10. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020. godine.
  • Proljetni odmor učenika počinje 10. travnja 2020. i završava 17. travnja 2020., s tim da nastava počinje 20. travnja 2020. godine.
 [više]

Završna izložba inspirirana pjesmom Bohemian Rhapsody

Autor: Stjepana Kadić, 14. 6. 2019. 14:50

Nastavnu godinu završili smo jedinstvenom izložbom, koju su pripremili naši učenici i učitelj Mario Dimić.

 


 

Monika Picer, Lea Čižmešija, Iva Betlehem, Nicol Eršeg, Lana Erega, Lorena Matišić,               Emina Hrženjak, David Polančec i Filip Baronić, autori izložbe 

 

    

"Pjesma Bohemian Rhapsody iznenadila je publiku i struku u ljeto 1975. godine, a ni do danas nije prestala intrigirati slušatelje i dobivati razne interpretacije. Iste godine rođen je i naš nastavnik Mario Dimić koji često naglašava kako on i njegova omiljena pjesma zajedno slave rođendan. Simbolika nije slučajna, jer je upravo ta pjesma uvelike utjecala na kreativni životni put našeg Marija, a ove godine ga je inspirirala i za završnu izložbu likovno nadarenih učenika 8. razreda OŠ „Fran Koncelak" Drnje. S obzirom na to da pjesma govori o trenutku unutarnje preobrazbe i traženju sebe, Mario je individualni iskaz uzdigao na općenitu razinu te ga učenicima predstavio kao pronalaženje sebe u svakom smislu riječi. Završetak osnovne škole vrijeme je velikih odluka i dvojbi, učenici prolaze velike tjelesne i duhovne promjene te pronalaze novi identitet s kojim će nastaviti putovati kroz život. Iako njihovi učitelji i roditelji imaju od njih određena očekivanja, oni pokušavaju živjeti u skladu sa samima sobom, bez obzira na društvene norme ili očekivanja bližnjih. Upravo sličan životni rez, proces pronalaženja sebe, napravio je Freddie Mercury." - iz osvrta na izložbu, učiteljica Vedrana Pintarić Vetma

 [više]

Važnost odvajanja opasnog otpada

Autor: Stjepana Kadić, 14. 6. 2019. 10:12

Učenici su i ove godine vrijedno skupljali stare baterije. Želimo potaknuti svijest učenika o potrebi pravilnog zbrinjavanja starih baterija i naglasiti važnost odvajanja opasnog otpada od ostalog otpada iz kućanstva. 
U ovom projektu u prvi plan dolazi povezanost čovjeka i prirode - razumijevanje uzročno-posljedične veze ljudskog nemara prema prirodi te mogućim posljedicama zagađenja površinskih i podzemnih zaliha vode. 
http://www.fris.hr/skupljajmo-stare-baterije.html

Čestitamo Tinu Horvatu (8. c) na osvojenom 1. mjestu s 3000 skupljenih baterija, Mariju Markoviću (7. b) na 2. mjestu s 2300 donesenih baterija i Ivi Betlehem (8. b) na 3. mjestu s 331 baterijom!

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i pozivamo vas na skupljanje starih bateriju u šk. 2019./2020. godini. Čuvajmo naš okoliš zajedno! 

 [više]

Zucker kommt zuletzt

Autor: Stjepana Kadić, 13. 6. 2019. 11:07

Mlade germanistice i njihova učiteljica Andrea Pandurić su za kraj izvannastavne aktivnosti u ovoj šk. godini napravile Schwarzwald tortu (Schwarzwälder Kirschtorte), najpoznatiju njemačku slasticu. Šećer zaista dolazi na kraju! Pohvaljujemo ideju kreativne učiteljice! smiley 

 

 

 

 [više]

Borba za tortu

Autor: Stjepana Kadić, 10. 6. 2019. 14:26

 

Danas su u školi u Drnju podijeljena priznanja za sudjelovanje u međurazrednom školskom natjecanju u odbojci "Borba za tortu". U protekla dva mjeseca osam ekipa odigralo je 28 utakmica, a sudjelovalo je čak 80 učenika! Zahvaljujemo učiteljici Sanji Špoljar na iznimno uspješnoj organizaciji i slatkoj pobjedničkoj nagradi - torti, koja je radi osvojenog 1. mjesta pripala Ekipi smrti (8. b). Ostale ekipe osvojile su sljedeća mjesta: 2. mjesto - Pioniri maleni (8. c), 3. mjesto - Osmaši (8. a), 4. mjesto - Kajkavci (5. b i 6. b), 5. mjesto - Sunce je žuto (5. a i 6. a), 6. mjesto - Bekači (7. b), 7. mjesto - Suicide squad (5. c i 6. c) i 8. mjesto - Tikvice (7. a). Srećom, torte je bilo dovoljno za sve one koji su prisustvovali dodjeli priznanja. smiley

 

 [više]

Matematički motivi

Autor: Stjepana Kadić, 10. 6. 2019. 10:19

  

U subotu (8. lipnja) se u Koprivnici u organizaciji Udruge mladih koprivničkih matematičara na Sveučilištu Sjever održao stručno-metodički skup učitelja razredne nastave i učitelja matematike pod nazivom Matematički motivi. Tema stručnog bila je "Suvremene metode u nastavi", a otvorenju skupa prisustvovao je i viši savjetnik iz Agencije za odgoj i obrazovanje Igor Šelimber.

Uz zanimljiva predavanja o inovativnim i suvremenim metodama u nastavi, posjetitelji su imali priliku čuti naše učenike, koji su u sklopu Erasmus+ projekta SLAM predstavili izradu i korištenje 3D holograma, dobivanje električne energije iz limuna te objasnili nasljeđujemo li otiske prstiju.

 

 [više]

Akcija Zeleni korak u šk. 2018./2019. godini

Autor: Stjepana Kadić, 10. 6. 2019. 10:14

 

U petak, 7. lipnja, učenicima PŠ Torčec dm je uručio nagradu za doprinos zaštiti okoliša u osmom Zelenom koraku – eko akciji prikupljanja i recikliranja staroga papira. Učenici iz Torčeca su se drugi put zaredom našli među pobjednicima Zelenog koraka s nevjerojatnih 12 tona i 600 kilograma prikupljenog starog papira. 
Uspjeh naših učenika i njihova predanost zaštiti okoliša ove su godine posebno impresivni s obzirom na najveću konkurenciju do sada. Naime, u osmom Zelenom koraku sudjelovalo je rekordnih 229 škola iz svih županija, a gotovo svaki deseti osnovnoškolac u Hrvatskoj uključio se u dm-ovu akciju prikupljanja i recikliranja staroga papira.
U matičnoj školi prikupljeno je 7540 kilograma staroga papira, nedovoljno za nagradu, ali dovoljno za pohvalu i poticaj za bolje rezultate sljedeće školske godine.

Zahvaljujemo svima koji su se uključili u akciju prikupljanja staroga papira.

 

 [više]

Dan škole

Autor: Stjepana Kadić, 4. 6. 2019. 12:27

  

Danom otvorenih vrata i priredbom u školi u Drnju 31. svibnja 2019. obilježili smo Dan škole. Sudjelovali su učenici, učitelji, roditelji i ostali zaposlenici matične i područnih škola.

Na Danu otvorenih vrata posjetitelji su mogli vidjeti zanimljive pokuse iz fizike, hologram, dobiti otisak prstiju, poslušati prezentaciju o Erasmus+ projektu SLAM, slušati na engleskom jeziku o pozitivnim i negativnim stranama interneta, rješavati kajkavske križaljke i premetaljke te matematički Kahoot! na engleskom jeziku. Zanimljiva je bila i korelacija povijesti, geografije i njemačkoga jezika. Učenici su trebali spojiti fotografiju prirodnih i kulturnih znamenitosti s pripadajućim tekstom, odrediti točno mjesto na karti svijeta i staviti je na nju, a za dodatni bod morali su u rječniku njemačkoga jezika pronaći naziv države ili kontinenta, koji su označili.

Program Dana škole nastavio se održavanjem priredbe u školskoj sportskoj dvorani. Uz posjetitelje Dana otvorenih vrata, prisustvovali su i predstavnici općina Peteranec, Drnje i Hlebine te zamjenik župana Ratimir Ljubić. Priredba je započela kratkim videom, koji je prikazao uspjehe učenike i njihovih mentora. Ravnatelj Ivan Pikivača dodijelio je nagrade Učiteljskog vijeća najuspješnijim učenicima u šk. 2018./2019. godini.

Posjetitelji su u 18 izvedenih točaka mogli vidjeti igrokaze, plesove i recitacije te slušati učenike tamburaše iz Hlebina. Zahvaljujemo svim učiteljima koji su sudjelovali u organizaciji uspješnog Dana škole. 

 

 [više]

Dođite!

Autor: Maja Hižman, 29. 5. 2019. 12:09

 [više]

Poluzavršnica državnog prvenstva u odbojci

Autor: Maja Hižman, 25. 5. 2019. 19:45

Ženska odbojkaška ekipa 5. i 6. razreda sudjelovala je 16.5. na poluzavršnici državnog prvenstva u Varaždinu. Osvojile su 5. mjesto i time postale peta najbolja ekipa na sjeveru Hrvatske. Sudjelovale su Vanja Vidak Peić, Magdalena Rumek, Dora Horvat, Lucija Nežić, Lucija Kolesar, Klara Jakupanec, Ema Varga, Sara Igrec, Natali Kovačić, Simona Majdak, Maja Kolar, a Ema Marčić je dan prije natjecanja nažalost ozlijedila nogu i nije bila na natjecanju, ali je ipak članica reprezentacije naše škole.
Čestitamo ekipi i mentorici Sanji Špoljar!

 [više]

Izvanučionička nastava u Zagrebu

Autor: Stjepana Kadić, 23. 5. 2019. 19:08

  

Jučer su učenici 2. razreda bili na izvanučioničkoj nastavi u Zagrebu. Prošetali su starim dijelom Zagreba, posjetili Gradsko kazalište Žar ptica, Zoološki vrt grada Zagreba i nezaobilazni McDonald's. 

 [više]

Podmladak Crvenoga križa - Hlebine

Autor: Stjepana Kadić, 21. 5. 2019. 12:33

  

Učenici 1. razreda PŠ Josipa Generalića Hlebine 17. svibnja 2019. primljeni su u podmladak Crvenoga križa.

 [više]

Državno natjecanje iz biologije

Autor: Stjepana Kadić, 20. 5. 2019. 08:09

Na Državnom natjecanju iz biologije, koje se održavalo u Podgori, sudjelovale su učenice naše škole Ines Sataić i Nicol Eršeg u pratnji mentorice Dunje Valenčak. Učenice su se natjecale u kategoriji samostalnih istraživačkih radova s temom "Nasljeđujemo li otiske prstiju" i osvojile 5. mjesto. Kategorija istraživačkih radova je zaista zahtjevna te su učenice morale osmisliti istraživanje, provesti ga, analizirati sve rezultate, napisati znanstveni rad te pripremiti plakat i prezentaciju same teme. Od učenika koji pristupaju ovoj kategoriji natjecanja traži se izvrsno poznavanje područja istraživanja, ali isto tako i dobra upućenost u suvremena istraživanja iz njihovog područja. 
Nakon rada, naravno, dolazi i nagrada, a to je svakako bio program koji su osmislili domaćini iz Osnovne škole Mihovila Pavlinovića. 
Kako je bilo i koliko su djevojke zaista uživale, možete vidjeti u fotogaleriji, a ako vam se čini da biste se i sami voljeli okušati u tome, svakako se javite učiteljici Dunji Valenčak. 
Čestitamo Ines, Nicol i učiteljici Dunji! 

 [više]

Podmladak Crvenoga križa

Autor: Stjepana Kadić, 16. 5. 2019. 14:45

Gradsko društvo Crvenoga križa Koprivnica danas je primilo učenike 1. razreda iz Drnja i Torčeca u podmladak Crvenoga križa.

Učenici 1. razreda su uz pomoć učiteljica Štefice Koalrek i Branke Lovrek te učenica Anje i Hane (2. r.) svojim gostima održali prigodan i vrlo zanimljiv program. Čestitamo!

 [više]

Rezultati međunarodnog matematičkog natjecanja "Klokan bez granica" održanog 21. ožujka

Autor: Maja Hižman, 14. 5. 2019. 21:45

Ema Varga i Matija Kovačić svojim rezultatom plasirali su se u 10 % najboljih, a osim njih nagrađena je i učenica Lea Vrhoci.

Čestitamo!

 [više]

Lice vremena – portreti hrvatskih velikana

Autor: Maja Hižman, 7. 5. 2019. 07:58

Na međupredmetnom likovnom natječaju „Predstavljam se svijetu“ na koji je pristiglo 1400 radova (442 portreta) iz 220 škola širom Hrvatske, naša učenica Nicol Eršeg osvojila je 3. nagradu u kategoriji Lice vremena – portreti hrvatskih velikana i tako postala jedina nagrađena učenica iz Koprivničko-križevačke županije.

Nicol je na natječaju sudjelovala portretom velikog glumca Martina Sagnera. Kako slika govori više od tisuću riječi neka vam ovaj portret dočara izniman talent naše učenice.

Čestitke Nicol i njezinom mentoru, učitelju Mariju Dimiću!

 [više]

Ljeto priča priče

Autor: Maja Hižman, 6. 5. 2019. 10:45

U petak, 3. svibnja 2019. godine, u Srednjoj školi Čakovec održana je završnica Nacionalnog projekta za poticanje čitanja – Državno natjecanje u znanju u kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ za osnovne škole. Natjecanje je imalo međunarodni karakter, jer su sudjelovali i gosti iz Mađarske i Srbije. 
U kategoriji kreativnog uratka (plakata) sudjelovala je naša učenica Ema Varga (6. a). Od ukupno 32 pristigla rada, Emin plakat "Ljeto priča priče" osvojio je visoko 7. mjesto! Čestitamo Emi i njezinim mentorima, Mariju Dimiću i Stjepani Kadić.
Tijekom natjecanja za sve sudionike organiziran je književni susret s Jasminkom Tihi-Stepanić i Julijanom Matanovć, koje su istaknule važnost čitanja hrvatskih autora.

 [više]

Sakupljanje papira u Drnju

Autor: Stjepana Kadić, 29. 4. 2019. 13:42

Tim za papir moli sve učenike, roditelje i zaposlenike da SUTRA do 10 sati (30. travnja 2019.) donesu papir, koji su vrijedno sakupljali proteklih mjeseci.
Papir treba odložiti na školsko igralište u Drnju. 

 [više]

Biološka raznolikost u likovnoj umjetnosti

Autor: Stjepana Kadić, 29. 4. 2019. 10:48

Glavata želva, Marina Kovačević (5. c)

Na veliki likovni natječaj "Nacionalni parkovi i biološka raznolikost Republike Hrvatske" pristiglo je oko 1400 radova, izloženo je njih 400, pohvaljeno 20, a 10 najboljih je nagrađeno. Među 10 najboljih je i rad naše učenice Marine Kovačević (5. c).
Čestitamo na velikom uspjehu i priznanju Marini i njezinom mentoru Mariju Dimiću! 
Svečano otvorenje izložbe i dodjela nagrada održat će se u Muzeju Mimara u Zagrebu 25. svibnja 2019.

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Stjepana Kadić, 22. 4. 2019. 18:47

 

Učenice 6., 7. i 8. razreda PŠ Jospia Generalića Hlebine, koje polaze izvannastavnu aktivnost Mladi germanisti, vrijedno su radile prošlih mjesec dana. Zajedno s učiteljicom njemačkog jezika Andreom Pandurić sudjelovale su u eTwinning projektu „Ostern bei mir und dir“. Uz našu školu, u projektu su sudjelovale tri škole iz Poljske i jedna iz Češke. Tom su prigodom tamošnjim učenicima opisivale uskrsne običaje u podravskom kraju te s njima razmijenile šarene čestitke.
U školskom dvorištu u Hlebinama organizirana je potraga za pisanicama. Germanistice su pomoću QR kodova rješavale male kvizove, koji su ih na kraju odveli do „kutije s blagom“. U njoj se skrivalo mnoštvo čokoladnih pisanica.
Obilježile su i Dan planeta Zemlje (22. travnja), a kako bi zaštitile naš planet, odlučile su smanjiti upotrebu plastičnih vrećica. Od sada će učenice svoje stvari nositi u platnenim torbama, koje su same oslikale.

 [više]

TESLAm u Drnju

Autor: Stjepana Kadić, 17. 4. 2019. 09:01

     

Učitelji i učenici iz 2. gymasio Neas Ionias Attikis u Grčkoj, Tartu Raatuse Kool u Estoniji i The Heritage Private School u Cipru u sklopu Erasmus+ projekta SLAM (STEM Learning Activities & Methods) posjetili su našu školu, glavnog koordinatora projekta. Druga učenička mobilnost održana je od 8. do 12. travnja 2019.

 [više]

Biološka skupina na terenskoj nastavi

Autor: Stjepana Kadić, 14. 4. 2019. 11:35

  

    

Učenice Emina Hrženjak, Laura Pleša, Ines Sataić, Lucija Talan, Ivana Zvonar i Nicol Eršeg su 5. travnja 2019. u sklopu terenske nastave Biološke skupine sudjelovale na Danima otvorenih vrata PMF-a. U pratnji učiteljice Dunje Valenčak učenice su posjetile Biološki i Geografski odsjek. Prisustvovale su brojnim radionicama, kraćim izlaganjima i predavanjima. Saznale su koliko znaju o ljubavi, kako bi izgledao čovjek prilagođen na život u spiljama, imale su priliku u živo vidjeti brojne vodozemce, maziti neke neobične kukce, saznati koja poznata riba se razmnožava partenogenetski i još mnogo toga. Kako biste doživjeli barem dio atmosfere pogledajte fotografije.

 [više]

Županijsko natjecanje u odbojci

Autor: Maja Hižman, 12. 4. 2019. 10:59

U Križevcima je 10.4.2019. održano županijsko natjecanje u odbojci za 5. i 6. razrede za djevojčice i dječake. Naši dječaci su pobijedili OŠ Ljudevit Modec, a izgubili od OŠ Valdimir Nazor te tako osvojili drugo mjesto i srebrne medalje. Naše djevojčice su pobjedom nad OŠ Ljudevit Modec osvojile prvo mjesto, zlatne medalje i plasman na regionalno natjecanje u Varaždin.

Ekipa dječaka: Vedran Lovrić, Ivan Varović, Marko Mihotan, Dorijan Anrašić, Elvis Andrašić, Filip Takač, Luka Igrec, Mario Ivanic.                                                     

Ekipa djevojčica: Vanja Vidak Peić, Magdalena Rumek, Dora Horvat, Klara Jakupanec, Natali Kovačić, Simona Majdak, Ema Varga, Ema Marčić, Sara Igrec, Maja Kolar, Lucija Nežić, Lucija Kolesar.

Sanja Špoljar

Čestitamo učenicima i mentorici Sanji Špoljar!

 [više]

Županijsko natjecanje - košarka

Autor: Maja Hižman, 9. 4. 2019. 20:58

Naša škola natjecala se u košarci i u konkurenciji 5. i 6. razreda sa ženskom ekipom. Županijsko natjecanje se održalo u Križevcima 5.4.2019. Naša ekipa osvojila je 3. mjesto i brončane medalje velikom pobjedom nad ekipom OŠ Ljudevit Modec  (29:7). Članice naše ekipe bile su: Vanja Vidak Peić, Magdalena Rumek, Maja Kolar, Ema Marčić, Paula Habijanec, Monika Bali, Ena Kolar, Lucija Kolesar, Klara Jakupanec, Natali Kovačić, Simona Majdak i Dora Horvat.

Sanja Špoljar

Čestitamo ekipi i mentorici Sanji Špoljar!

 [više]

Svjetski dan Roma

Autor: Stjepana Kadić, 8. 4. 2019. 12:27

   

Danas je u školi u Drnju povodom Svjetskog dana Roma (8. travnja) otvorena izložba radova učenice Ribane Oršuš (5. a). Otvorenju izložbe prisustvovali su učenici i učitelji iz Estonije, Grčke i Cipra, koji ovaj tjedan borave kod nas u sklopu Ersamus+ projekta.

 [više]

Subota u Zotteru

Autor: Stjepana Kadić, 2. 4. 2019. 08:39

Učenici sedmih i osmih razreda, koji pohađaju izbornu nastavu njemačkoga jezika, 30. ožujka 2019. išli su u pratnji učiteljica Ane Tustonjić Dombaj, Andree Pandurić, Anje Hrženjak i Ksenije Marić na izvanučioničku nastavu u Austriju u Graz. Najprije su posjetili Tvornicu čokolade Zotter. Na prvoj postaji tvornice gledali su kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a zatim su krenuli u obilazak tvornice. Tijekom obilaska imali su priliku isprobati različite čokoladne smjese te čak sami pripremiti toplu čokoladu. Nakon tvornice su se uputili u Graz, gdje su razgledali Hauptplatz, Schlossberg i Murinsel. 

Anja Hrženjak, uč. njemačkoga jezika

 [više]

euroMath & euroScience 2109.

Autor: Stjepana Kadić, 29. 3. 2019. 11:54

     

Od 13. do 17. ožujka 2019. učenici naše škole Matej Matijašić, Hana Široki i Iva Betlehem sudjelovali su na međunarodnom natjecanju euroMath & euroScience u ciparskom gradu Paphosu. Euromath je međunarodna matematička konferencija, gdje učenici pokazuju svoju kreativnost povezanu s matematikom. Učenici razmjenjuju iskustva s drugim učenicima iz Europe te prezentiraju svoje radove na engleskom jeziku.Riječ je o natjecanju iz primijenjene matematike, odnosno matematike koja se koristi u svakodnevnom životu, a učenike je pratila i pripremala mentorica Ksenija Varović.

   

Natjecanje euroMath & euroScience sastoji se od četiri kategorije, a to su: euroMath Presentation Competition, euroScience Presentation Competition, MathFactor i MathTheatre. Naš učenik Matej Matijašić osvojio je izvrsno treće mjesto u kategoriji MathFactor! Koliko je to veliki uspjeh govori podatak da je na natjecanju bilo više od 500 učenika iz 24 države. 

U sklopu Erasmus+ projekta SLAM, Matej, Hana i Iva su na konferenciji održali i prezentaciju pod nazivom „Modelling the great and divine cosmos using prime numbers“ zajedno s učenicima iz partnerskih zemalja - Grče i Cipra.

Čestitamo Ines, Ivi, Mateju i njihovoj mentorici Kseniji Varović!

Ovaj projekt pomogli su sufinanciranjem Općina Peteranec, Instalacije Sokač, ING INSPEKT d.o.o., POBIS d.o.o., ZIP d.o.o., Jadransko osiguranje i Eko Papir d.o.o.

 [više]

Odbojkaši na državnom natjecanju u Poreču

Autor: Maja Hižman, 27. 3. 2019. 14:03

Odbojkaška ekipa naše škole sudjelovala je 25. i 26. 3. 2019. na državnom natjecanju u Poreču. Odigrali su dvije utakmice, u kojima su poraženi od Požege i Zadra. Iako nisu osvojili medalju, čestitamo na velikom uspjehu, koji su postigli kao jedna od 26 najboljih ekipa u Hrvatskoj. Čestitamo i trenerici Sanji Špoljar, koja ih je s knjižničarkom Stjepanom Kadić vodila u Poreč. Članovi ekipe: Patrik Horvat (8. a), David Čutanec (8. c), Robert Horvat (8. b), Fran Blažek (8. b), Mauricio Mošocki (8. b), Tin Horvat (8. c), Patrik Orehovački (8. a), Fran Jakupanec (8. c), Kristijan Topal (8. c), Roko Blažek (8. a), Fran Begić (7. b) i Vedran Lovrić (6. b).

 [više]

Eratostenov eksperiment

Autor: Maja Hižman, 25. 3. 2019. 12:33

Dana 21.ožujka 2019. učenici šestih razreda zajedno s učiteljicama Marijanom Horvat, Dubravkom Svetec Tvorić,  Izabelom Zvonar Horvat i Ksenijom Vargom uključili su se u provođenje Eratostenovog eksperimenta u sklopu ISE (Inspiring Science Education) projekta. To je globalni eksperiment u kojem se mjeri opseg Zemlje po meridijanu kada sunčeve zrake padaju na ekvator pod pravim kutom, a za koji je potreban samo štap i sunčeva sjena.

          

Iz izmjerenih podataka i udaljenosti do zamišljenog mjesta na ekvatoru izračunali  smo da je opseg Zemlje 40 341 km.

Zatim smo razmijenili podatke mjerenja sa školom iz Austrije (Gänserndorf) i dobili opseg 34 490 km.

 

 

 [više]

Svjetski dan voda

Autor: Maja Hižman, 25. 3. 2019. 11:40

22.3.2019. uz Svjetski dan voda učenici 4. razreda PŠ Sigetec bili su na IUN. Obišli su obližnji potok Gliboki i umjetno jezero Gornje ledine. Promatrali su živi svijet te tražili primjere zagađenog okoliša.

Denis Ilotić

 

 

 [više]

Učenici 2. i 4. razreda PŠ Torčec obilježili Dan voda na Grabama

Autor: Maja Hižman, 25. 3. 2019. 11:36

 

 [više]

Klokan bez granica 2019.

Autor: Maja Hižman, 22. 3. 2019. 10:03

Dana 21. ožujka 2019. s početkom u 12.30 h u matičnoj školi u Drnju održano je međunarodno natjecanje u rješavanju logičkih zadataka „Klokan bez granica“. Natjecanju su prisustvovala 32 učenika u 5 različitih kategorija ovisno o razredu. Svaka kategorija sastoji se od određenog broja zadataka u kojima od 5 ponuđenih odgovora učenici moraju pronaći jedan točan.

Kategorije:

2.r- PČELICE

3.r- LEPTIRIĆI

4. i 5.r- ECOLIER

6. i 7. r- BENJAMIN

8.r- CADET

Vrijeme rješavanja zadataka je 60 min za 2. i 3. razred  i 75 min za sve ostale. Rezultati svih učenika šalju se poštom na adresu Hrvatskog matematičkog društva u Zagreb. HMD objedinjuje rezultate učenika iz cijele države i šalje svakoj školi nagrade za najuspješnije učenike.

                                                                                      Učiteljice matematike

 

 

 

 [više]

Upis djece u 1. razred školske godine 2019./2020.

Autor: Maja Hižman, 21. 3. 2019. 20:46

Za školske obveznike naše škole u novoj školskoj godini 2019./2020. liječnički pregledi će se obavljati od 15.- 25. travnja kod dr. Andreje Kos Milkić, Zavod za javno zdravstvo, Trg Tomislava dr. Bardeka Koprivnica.
Upisi u školu obavljaju se od 29.travnja do 8. svibnja prema rasporedu koji su roditelji već dobili.
Ako je neko dijete izostavljeno, a rođeno je u razdoblju od 1.4.2012. do 1.4.2013. neka se obrati školskoj pedagoginji na broj 626-894.
 [više]

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Autor: Stjepana Kadić, 21. 3. 2019. 13:22

  

Učenici 8. c i razrednica Izabela Zvonar Horvat           Učiteljica Andrea Pandurić i učenici                                                                                                 PŠ Josipa Generalića Hlebine

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. 

Sindrom je naziv za skup zajedničkih znakova i karakteristika, a ime Down potječe od imena engleskog liječnika Johna Langdona Downakoji je 1866. prvi opisao sindrom, gotovo 100 godina prije nego što je pronađen uzrok poremećaju. Ljudi s Downovim sindromom imaju određeni stupanj poremećaja u razvoju (mentalni hendikep).

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape, jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

 [više]

Započela implementacija projekta „Pametan obrok za pametnu djecu“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Hižman, 20. 3. 2019. 20:01

Projekt Koprivničko – križevačke županije u suradnji s Podravkom obuhvaća  18 osnovnih škola čiji je osnivač Županija. U šest osnovnih škola od početka ožujka proveden je dvotjedni pilot projekt na način da su uvedeni tzv. pametni obroci koje je osmislio tim nutricionista iz Podravke.

Za uspjeh projekta nužna je kontinuirana edukacija o važnosti zdrave prehrane koja će obuhvatiti sve sudionike, od zaposlenika škola i učenike do edukacije roditelja.

Pametni obroci osmišljeni su u skladu s Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika u osnovnim školama. Utjecaj na prehrambene navike od najranije dobi pruža veliku vjerojatnost da će učenici u kasnijoj dobi u svoju prehranu uključivati veći spektar namirnica koji uključuje više voća i povrća.

Osnivači projekta pozivaju sve sudionike u projektu, a posebno nastavnike i roditelje da podrže ovaj projekt jer se on provodi isključivo za dobrobit djece.

 

 [više]

Prijateljska utakmica

Autor: Maja Hižman, 18. 3. 2019. 11:41

Naši dječaci bili su 13.3.2019. na prijateljskoj trening-utakmici kod djevojaka Odbojkaškog kluba Koprivnica. Uočen je veliki napredak od prošlog susreta i time smo zadovoljni jer smo vidjeli da smo napredovali redovito  vježbajući. Na utakmici su sudjelovali: Patrik Horvat, Fran Begić, Vedran Lovrić, Kristijan Topal, Tin Horvat, David Čutanec, Fran Blažek, Patrik Orehovački, Robert Horvat. Učenica Lea Čižmešija sudjelovala je kao igračica kluba.

Sanja Špoljar

 [više]

Čokoladni petak

Autor: Stjepana Kadić, 15. 3. 2019. 13:34

    

Danas je na satu Hrvatskog jezika bilo posebno slatko - uz listiće i zadatke, učenici su se počastili čokoladama. Naime, u posjet im je došao Willy Wonka, vlasnik poznate tvornice čokolade, i u razred im skrio zlatnu ulaznicu. Najvještiji učenik koji ju je pronašao, osvojio je čokoladu za cijeli razred.
Nakon čašćenja, učenici su imali prezentaciju o čokoladi, a nakon toga su rješavali listić s istom tematikom. Prethodnih dana učenici su pogledali film Charlie i tvornica čokolade i obradili istoimeni tekst. Današnjim satom zasladili su kraj tjedna i veselo otišli na vikend.

Vedrana Pintarić Vetma, učiteljica hrvatskoga jezika

 [više]

Svjetski dan broja PI

Autor: Stjepana Kadić, 15. 3. 2019. 10:27

Valerija Androtić (8. a) i učiteljice matematike, Ksenija i Izabela

U matičnoj školi u Drnju jučer (14. 3. 2019.) je obilježen Svjetski dan broja PI. Tom su prigodom učiteljice matematike organizirale natjecanje u nabrajanju decimala broja PI, koje se održalo u blagovaonici nakon 6. školskog sata. Prije samog natjecanja, učenik Fran Lugarov (8. b) imao je prezentaciju o broju PI.
Natjecalo se šest učenika - Patrik Halakvuk (8. b), Emina Hrženjak (8. b), Valerija Androtić (8. a), Leonardo Gašparić (7. b), Lea Vrhoci (5. b) i Karlo Oršoš (5. c), a pobjednica natjecanja bila je Valerija Androtić (8. a), koja je upamtila čak 185 decimala broja PI! Čestitamo pobjednici i svima koji su sudjelovali! 

 

π = 3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097  494459230781640628…

Učiteljice matematike

 [više]

Druga strana medalje

Autor: Maja Hižman, 14. 3. 2019. 19:43

U četvrtak 14.3.2019. bili smo na županijskom natjecanju u krosu. Sudjelovali su učenici Fran Jakupanec, Roberto Horvat, Robert Horvat i Roko Blažek. Iako smo vjerovali u dobar plasman, stvari su se odvijale malo drugačije. Oko 100 m prije cilja pao je naš Roko. Na to su dva naša učenika (koji su to vidjeli) stali da provjere što se dogodilo i da pomognu svom prijatelju. Tako smo osvojili treće mjesto (zadnje). Dobili smo brončane medalje, ali to su medalje izuzetnog sjaja prijateljstva i solidarnosti.

Sanja Špoljar

Iskrene čestitke učenicima i mentorici Sanji Špoljar! Možemo još samo dodati kako smo izuzetno ponosni na naše učenike, a njihova bronca nama je kao zlato! heart

 [više]

Upoznavanje ciparskog obrazovnog sustava

Autor: Stjepana Kadić, 14. 3. 2019. 08:56

   

Učenici: Laura Pleša (8., Hlebine), Dominik Horvat (8., Hlebine), Renato Dukarić (8. a), Lea Čižmešija (8. b), Nicol Eršeg (8. a), Iva Betlehem (8. b) i Emina Hrženjak (8. b)              Učiteljice: Dunja Valenčak, Renata Tišler, Ana Tustonjić Dombaj

Učenici i učitelji naše škole boravili su u sklopu Erasmus+ projekta SLAM – STEM Learning Activities & Methods sedam dana u Cipru (17. - 23. veljače 2019.) zajedno s ostalim partnerskim školama iz Estonije  i Grčke. Cilj projekta je popularizacija STEM predmeta.

Ciparksa škola, The Heritage Private School, smještena je Limassolu, najvećem ciparskom gradu. U sedam dana upoznali su se s obrazovnim sustavom, kulturom i životom ne samo Ciprana već i ostalih nacionalnosti, kojih je u Cipru mnogo. The Heritage Private School privatna je škola koju pohađa 1000 učenika iz više od 50 zemalja. 

 [više]

Mladež Crvenoga križa

Autor: Stjepana Kadić, 13. 3. 2019. 08:27

   

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je u subotu 9. ožujka 2019. natjecanje mladih Crvenoga križa u Osnovnoj školi Sokolovac. Natjecalo se ukupno 11 ekipa, od toga 9 ekipa podmlatka. U kategoriji podmlatka 1. mjesto osvojili su naši učenici Područne škole Josipa Generalića Hlebine, 2. mjesto učenici OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprovnice, a 3. učenici OŠ Andrije Palmovića Rasinja. Čestitamo našim učenicima Loreni Međimorec, Filipu Filipoviću, Barbari Filipović, Petri Verigi, Luciji Verigi i Franu Sinkoviću te njihovoj mentorici Mariji Zlatar!

 [više]

LIK 2019.

Autor: Stjepana Kadić, 12. 3. 2019. 12:12

Županijsko Natjecanje - izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna - LIK održano je jučer u Osnovnoj školi Ivan Lacković Croata Kalinovac. Sudjelovala su 74 učenika iz 21 osnovne i 2 učenika iz jedne srednje škole.

Iz naše škole sudjelovala su 3 učenika sa svojim plakatima: Anamarija Kolarić, David Polančec i Luka Đelekovčan. David Polančec (8. c) je osvojio visoko 3. mjesto te je upućen na državno povjerenstvo, koje će odlučiti o daljnjem plasmanu plakata. Sretno! 

 [više]

Dani hrvatskoga jezika (11. - 17. ožujka)

Autor: Stjepana Kadić, 12. 3. 2019. 11:28

     

U Hrvatskoj se svake godine od 11. do 17. ožujka obilježavaju Dani hrvatskoga jezika. Ta kulturna manifestacija utemeljena je odlukom Hrvatskog sabora 1997. godine, na spomen Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika objavljene 17. ožujka 1967.

Deklaracija je bila borba za hrvatski jezik, njegov samostalni razvitak bez ičije nadređenosti, borba da hrvatski narod svoj jezik naziva vlastitim imenom.

Sastavljači teksta Deklaracije bili su znameniti hrvatski intelektualci: Miroslav Brandt, Dalibor Brozović, Radoslav Katičić, Tomislav Ladan, Slavko Mihalić, Slavko Pavešić, Vlatko Pavletić. Upravni odbor Matice hrvatske 13. ožujka 1967. prihvatio je tekst Deklaracije i uputio ga na potpisivanje. Potpisalo ju je osamnaest hrvatskih znanstvenih i kulturnih ustanova.

Dani hrvatskoga jezika održavaju se radi podizanja jezične kulture te boljega poznavanja hrvatskoga jezika i njegove povijesti.

 [više]

Susret s pjesnikom

Autor: Stjepana Kadić, 8. 3. 2019. 19:11

   

Zavičajna grupa ZaviKaj danas je u poslijepodnevnim satima, u školskoj knjižnici, ugostila domaćeg pjesnika Ivu Picera. Učenici su za najboljeg poznavatelja domaće kajkavske riječi pripremili i prigodan program s recitacijama i šaljivim epskim dijalozima. Pjesnik Ivo Picer učenicima i školi darovao je svoje nove knjige Zavičajnim stazama i Na najlepši zvezdi. Mali ljubitelji književnosti nadaju se skorom susretu s još nekim književnicima. 

Elena Belec, uč. hrvatskoga jezika

 [više]

Dan žena - 8. ožujka

Autor: Stjepana Kadić, 8. 3. 2019. 11:19

  

Čestitamo Međunarodni dan žena!

 

 

 [više]

Maškare u PŠ Torčec

Autor: Maja Hižman, 7. 3. 2019. 11:17

Stiglo vrijeme karnevala, vrijeme plesa, vrijeme šala. Za sve maske divni dani, raspjevani, razigrani. Tako smo i mi 5. ožujka u našoj školi obilježili fašnik.

 

    

 

 

 

 

 

 

Nakon prigodnih recitacija, igrokaza, plesa i pjesme odabrane su najbolje maske. Učenici su pokazali da se s malo truda, mašte i puno volje može lako napraviti lijepa i originalna maska. Zahvaljujemo mamama koje su se prigodno maskirale i počastile nas slasnim krafnama.

Martina Gjerek Grošić

 [više]

Treće kolo Croatian Makers Lige

Autor: Maja Hižman, 7. 3. 2019. 10:59

Naša je škola bila domaćin trećeg kola CRM (Croatian Makers Liga) održanog u srijedu 27.02.2019. u sportskoj dvorani škole.

Sudjelovalo je devet ekipa u programiranju robotskih kolica. Zadatak je robota bio prepoznavanje boja i praćenje crne linije.

Za našu školu nastupila je ekipa od 4 člana: Nicol Eršeg, Natali Kovačić, Ema Varga i Pavao Dombaj.

Hvala učitelju Vedranu Jankoviću koji je prihvatio i organizirao ovo natjecanje.

 [više]

Čestitke učenicama i mentorima na izvrsnim rezultatima!

Autor: Maja Hižman, 4. 3. 2019. 20:26

U petak, 1. ožujka u Križevcima je održano natjecanje iz Tehničke kulture. Učenica naše škole Nicol Eršeg osvojila je 2. mjesto.
 
Čestitke Nicol i njezinom mentoru učitelju Vedranu Jankoviću!
 
yes

Dana 28.veljače u Osnovnoj školi Kloštar podravski održano je županijsko natjecanje iz matematike za osnovne i srednje škole. Od 5. do 8. razreda bilo je pozvano samo 7 učenika po razredu. Boje naše škole branile su učenice Ema Varga i Iva Betlehem koje su obje osvojile izvrsno treće mjesto!

Čestitamo učenicama i njihovoj mentorici Izabeli Zvonar Horvat.

 
 
 [više]

Skupljanje staroga papira

Autor: Stjepana Kadić, 4. 3. 2019. 08:56

Tim za papir vas poziva na skupljanje staroga papira i njegovo skladištenje.
30. travnja 2019. papir trebate dovesti u školu, jer je za taj dan dogovoren odvoz papira! 🚗🚕

Kao i prošlih godina, obavezno je poslati fotografije na kojima VI skupljate papir. Molimo vas da fotografije pošaljite sljedećim učiteljicama: Kseniji Vargi, Kseniji Marić, Izabeli Zvonar Horvat ili Ani Tustonjić Dombaj.
Četiri puta smo osvojili prvo mjesto u DM-ovoj akciji i na taj način dobili vrijedne nagrade pa bismo željeli tako i nastaviti. 

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Stjepana Kadić, 28. 2. 2019. 09:27

  

Posljednje srijede u veljači (ove godine 27. 2.), obilježava se Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day), program prevencije vršnjačkog nasilja.

Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta, koji se dogodio u jednoj kanadskoj školi kad je srednjoškolac, koji je podržavao svoju majku oboljelu od raka, obukao ružičastu  majicu u školu. Skupina dječaka ga je u tome podržala - obukli su ružičaste majice u školu i tako poslali poruku o važnosti tolerancije i nenasilja.

U Hrvatskoj se Dan ružičastih majica obilježava od 2014. godine, a naša ga škola obilježava od 2016. Uz ružičaste majice, povodom jučerašnjeg dana pisali smo razglednice u ime tolerancije i nenasilja. Razglednice smo privezali za vezice balona, koje smo punili helijem, te ih pustili s nadom da ćemo dobiti pokoji odgovor…

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali.

 [više]

Završena energetska obnova škole u Drnju

Autor: Stjepana Kadić, 27. 2. 2019. 12:15

Danas je u školi u Drnju održana konferencija povodom završetka energetske obnove matične škole u vrijednosti od 2,4 milijuna kuna. Osim energetske obnove, riješen je i sanitarni čvor te svlačionice, čiju je obnovu sufinancirala Županija iznosom od 400.000 kuna, Općina Drnje sa 70.000 te Općina Peteranec s 20.000 kuna. 

 

 [više]

Valentinovo u PŠ Sigetec

Autor: Maja Hižman, 25. 2. 2019. 10:21

Učenici PŠ Sigetec obilježili su Valentinovo recitacijama i plesom.

Najbolji plesni parovi dobili su i prigodne nagrade. 

Denis Ilotić

 

 

  

 [više]

Osnove informatike

Autor: Stjepana Kadić, 18. 2. 2019. 11:54

U petak, 15. veljače 2019., organizirana je županijska razina natjecanja iz informatike. Domaćin je bila Osnovna škola Braća Radić Koprivnica. U kategoriji Osnove informatike naša učenica Iva Betlehem (8. b) osvojila je izvrsno 2. mjesto. Čestitamo Ivi i njezinoj mentorici Maji Hižman!

 [više]

Županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda"

Autor: Maja Hižman, 14. 2. 2019. 20:11

Danas je u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac održano Županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda". U znanju su se natjecale učenice Nicol Eršeg (8. a), Emina Hrženjak (8. b) i Monika Picer (8. b) te osvojile visoko 4. mjesto.

U kreativnom dijelu natjecala se učenica Ema Varga (6. a), koja je sa svojim plakatom "Ljeto priča priče" osvojila izvrsno 2. mjesto te se plasirala na državno natjecanje. 

Čestitamo na postignutom uspjehu! Zahvaljujemo mentorima Mariju Dimiću, Vedrani Pintarić Vetmi i Stjepani Kadić.

 [više]

Valentinovo

Autor: Maja Hižman, 14. 2. 2019. 19:51

Učiteljice hrvatskoj jezika izabrale su i pripremile prigodne stihove uoči Valentinova, učenici su pisali jedni drugima pisma, na školskom panou izloženi su likovni radovi učenika, a u predvorju škole postavljen je kutak za fotografiranje. 

Hvala svima koji su sudjelovali u obilježavanju današnjeg dana (bili oni zaljubljeni ili ne), a posebno hvala učiteljici Vedrani Pintarić Vetmi koja je izrezala gomilu srca, ukrasila pano i pobrinula se da današnji dan bude baš onako poseban!heart

   
 

 [više]

Idemo na državno! Bravo dečki!

Autor: Maja Hižman, 14. 2. 2019. 19:40

U Križevcima je 13. veljače održano županijsko natjecanje u odbojci za dječake i djevojčice osnovnih škola. Naše djevojčice osvojile su 2. mjesto i srebrne medalje, a naši dječaci 1. mjesto i zlatne medalje. Osvojenim prvim mjestom plasirali su se na državno natjecanje.

Čestitamo našim djevojčicama: Lei Čižmešiji, Klari Jakupanec, Emini Hrženjak, Dori Horvat, Karli Margetić, Petri Šarec, Moniki Šimunić, Magdaleni Rumek

i dječacima: Patriku Horvatu, Franu Begiću, Franu Blažeku, Roku Blažeku, Davidu Ćutancu, Robertu Horvatu, Tinu Horvatu, Franu Jakupancu, Vedranu Lovriću, Mauriciju Mošockiju, Patriku Orehovačkom, Kristijanu Topalu!!

Čestitke i njihovoj mentorici Sanji Špoljar!!

Bravo ekipo, ponosni smo na vas!

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Maja Hižman, 10. 2. 2019. 15:01

U utorak, 5. veljače obilježavao se Dan sigurnijeg interneta. U školi u Drnju obilježili smo ga na satu informatike od 5. do 8. razreda pa su aktivnosti trajale od ponedjeljka do petka. Prisjetili smo se kako napraviti što sigurniju lozinku, kako se zaštiti od računalnih virusa, što je nasilje na internetu i koje su najčešće opasnosti kojima su djeca danas izložena. Odigrali smo kvizove napravljene u Kahootu, a najbrži su se zasluženo počastili slatkišima.

Na web stranice škole postavljene su interaktivne slike da bi učenici mogli u bilo koje vrijeme ponoviti znanje i na još  jednostavniji način odigrati edukativne igre stranice „Pet za net“.

Svaki razred kao i njihova razrednica na poklon je dobio vodič za djecu i roditelje „Kako se zaštiti u svijetu interneta i mobilnih telefona“ .

U knjižnici je kroz tjedan bila dostupna igra „Surferi“.

 

 

 

 

 

Učenici petih razreda bili su kreativni i nacrtali znakove za opasnost i sigurnost kao i svoje superjunake!

      
 [više]

Članovi Udruge slijepih posjetili Drnje

Autor: Stjepana Kadić, 29. 1. 2019. 11:01

 

Jučer su nas u Drnju posjetili posebni gosti – Ana, Maja i Alen, članovi Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije. Udruga se javila na natječaj Općine Drnje, kojim joj je omogućen dolazak u našu školu. Upoznali su učenike petih razreda s poteškoćama s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe. Dali su im upute za javljanje i pomaganje slijepima i slabovidnima, a stavljanjem zatamnjenih naočala i poveza na oči učenici su si na trenutak mogli dočarati svijet slijepih.

 [više]

Dan sjećanja na Holokaust i sprečavanja zločina protiv čovječnosti

Autor: Stjepana Kadić, 25. 1. 2019. 13:53

   

Pano pripremila: Radmila Košćak, uč. povijesti

 [više]

Bor dobrote u Peterancu

Autor: Stjepana Kadić, 21. 12. 2018. 09:51

 [više]

Općina Peteranec poklonila prijenosna računala

Autor: Stjepana Kadić, 21. 12. 2018. 09:06

   

Gospodin Krešimir Matijašić, načelnik Općine Peteranec, 18. 12. 2018. primio je predstavnike naše škole i voditeljicama područnih škola u Peterancu i Sigetecu poklonio prijenosna računala u svrhu podizanja kvalitete nastave i lakšeg rada s e Dnevnikom.

Na prijemu su bili načelnik Matijašić, njegov zamjenik gospodin Darko Palaš, voditeljica PŠ “Fran Galović” Peteranec Mirjana Mamić, voditeljica PŠ Sigetec Lidija Bogčev, učiteljice u sigečkoj školi Darinka Beruta, Nevenka Maruševec i Štefica Salaj te ravnatelj OŠ Fran Koncelak Drnje Ivan Pikivača.

Uz prijenosna računala za obje škole s područja Općine Peteranec, za Nikolinje je Općina školi u Peterancu poklonila i novu glazbenu liniju.

Matičnoj školi Drnje, koju polaze učenici 5. – 8. razreda s područja Općine Peteranec, Općina je ovog ljeta s 20.000,00 kn pomogla obnoviti svlačionice uz sportsku dvoranu.

Lijepa blagdanska čestitka učenicima i učiteljicama! Zahvaljujemo! 

 [više]

Božićna čestitka

Autor: Maja Hižman, 20. 12. 2018. 20:30

Kažu da slika govori više od tisuću riječi,

a mi vam poklanjamu sliku, zvuk i igru! 

Kliknom na fotografiju pokrenite naše i vaše poklone.

Želimo vas sretne i vesele blagdane!

Provedite ih u miru, zdravlju i veselju,

u krugu svoje obitelji i svojih prijatelja!

 [više]

I papirnate čestitke su IN

Autor: Maja Hižman, 19. 12. 2018. 19:44

U ovo božićno vrijeme kada se u svakom gradu obilježava Advent, na svakom nas koraku dočekuju lampice i šareni ukrasi, trgovine koje pozivaju na kupovinu poklona za najdraže... na ono najvažnije često i zaboravimo. Neke se stvari ne moraju kupovati, dovoljno je samo malo papira, boje i puno ljubavi.

Učenici 5. b razreda zajedno sa razrednicom Majom Hižman u ovo božićno vrijeme na satu razrednika izradili su čestitke koje su poštom razmijenili s učenicima 5. c razreda iz OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje, 5. b razreda OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, 6. razreda OŠ Josipa Broza Kumrovec i 2. d razreda OŠ Marije i Line Umag.

Hvala razrednicima – Sonji, Ivi, Nenadu i Željki koji su prihvatili suradnju i na ovaj način širili dobrotu i lijepe želje među učenicima, a isto tako pokazali kako osim virtualnih poruka još uvijek vlada veselje kada ti poštar dostavi papirnatu čestitku! Nadamo se da će ova lijepa gesta postati tradicija u našem razredu!

I za kraj - tako je malo potrebno za sreću, tako malo za dobrotu, a male stvari pokreću velike i mijenjaju svijet! 

heartheartheartheart

 [više]

Božić u Torčecu

Autor: Maja Hižman, 17. 12. 2018. 20:55

Učenici i učiteljice naše škole zajedničkim su radom priredili božićnu priredbu na kojoj su pjesmom, igrokazima, recitacijama i plesom dočarali radost Božića. Kreativne torčanske mame izradile su brojne ukrase i kolače za Božićni sajam. Djecu su razveselili i Moto Mrazovi koji su i ove godine navratili u Torčec. Nakon priredbe slijedila je podjela darova i druženje uz kuhani čaj i kolače.
Dio atmosfere s naše priredbe možete pogledati u fotogaleriji.

Tekst i fotografije: Martina Gjerek Grošić

 [više]

Otpad pametno odvoji - dobre navike usvoji! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Hižman, 13. 12. 2018. 12:18

     

Projekt "Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!" je usmjeren na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, a provodi ga grad Koprivnica u partnerstvu s devet općina. Općina Drnje nam se obratila za suradnju u jednoj od aktivnosti - ukrašavanju jelke. Ponudu smo rado prihvatili i ukrasili jelku, koju nam je poklonila Općina. Materijal za ukrašavanje jelke morao je biti od recikliranih materijala i materijala od prethodno sakupljenog otpada (čepovi, kuglice od papira, karton, stiropor…). Boce, čepove i vrećice su donijeli učenici, a u pripremi i izradi ukrasa su im pomogli učitelji Vedran Janković, Blažica Lenardić, Nevenka Pivar i šk. knjižničarka Stjepana Kadić. Svakodnevnim recikliranjem možemo zajedno sudjelovati u očuvanju planeta i okoliša u kojem živimo.

U prilogu se nalaze fotografije.

 [više]

Dođite!

Autor: Maja Hižman, 12. 12. 2018. 21:11

 [više]

Prva mobilnost Erasmus+ partnera Vijest ima dokument u privitku

Autor: Stjepana Kadić, 12. 12. 2018. 10:30

U sklopu Erasmus+ projekta, koji nosi naziv SLAM (STEM Learning Activities & Methods), Osnovna škola Fran Koncelak Drnje je kao glavni koordinator od 3. do 7. prosinca 2018. bila prvi domaćin mobilnosti učitelja.

Na prvom JSTE-u (Joint Staff Training Event) Erasmus+ tim ugostio je po tri učitelja iz Estonije, Grčke i Cipra. Tijekom boravka gostiju u matičnoj školi u Drnju i područnoj školi u Hlebinama, organizirano je nekoliko predavanja i radionica, gdje su gosti imali priliku izraditi i koristiti svoj abakus. 

 [više]

Hour of Code 2018

Autor: Maja Hižman, 10. 12. 2018. 20:12

Svake se godine održava globalni projekt – Sat kodiranja. Naša se škola i ove godine prijavila i sudjelovala u tjednu od 3. do 9. prosinca. U četiri dana sudjelovalo je ukupno 135 učenika petih, šestih i osmih razreda. Učenici su kodirali uz Minecraft Adventurer, Zvijezdane ratove: Stvaranje galaksije uz pomoć koda i Angry Birds – Klasični labirint.

Radionica je bila više nego uspješna, a učenici doslovno oduševljeni! Do idućeg sata kodiranja, kodirajte uz https://code.org

 [više]

Lektira iz papirnate vrećice

Autor: Stjepana Kadić, 8. 12. 2018. 10:20

Učenici 2. r. obradili su lektiru načinom "lektira iz papirnate vrećice/škarnicla".
Na prednju stranu vrećice napisali su naslov djela i ime pisca te nacrtali naslovnicu. Na suprotnoj strani papirnate vrećice napisali su mišljenje o pročitanom djelu i što savjetuju glavnom liku. 
Glavni dio aktivnosti bili su predmeti povezani s pročitanom knjigom, koje su učenici stavili u vrećicu.
Tijekom prezentacije svog rada, iz vrećice su izvlačili predmete i objašnjavali razlog zbog kojeg su baš taj predmet stavili u nju. 
Nakon prezentacije uslijedila je aktivnost "Prepričavanje po postajama - pripovjedna staza". Učenici su pripovijedali po nizu slika i ponovili sadržaj bajke.

Tekst: učiteljica Tatjana Perić

 [više]

Medni dan

Autor: Stjepana Kadić, 7. 12. 2018. 17:18

 

U sklopu Programa školskog mednog dana i promocije meda hrvatskih pčelinjaka u osnovnim školama, 7. prosinca učenicima 1. razreda podijeljen je med.

Cilj Programa je potaknuti i educirati djecu i roditelje o važnosti konzumiranja meda.

 [više]

Školsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Stjepana Kadić, 6. 12. 2018. 11:01

Školsko natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda" održano je 5. prosinca 2018. u šk. knjižnici. Ispitu znanju pristupile su četiri učenice, Monika Picer (8. b), Lea Čižmešija (8. b), Nicol Eršeg (8. a) i Emina Hrženjak (8. b). Prema broju osvojenih bodova, na županijsko natjecanje plasirale su se Nicol, Emina i Monika. Učenica Ema Varga (6. a) također će sudjelovati na županijskom natjecanju, ali u kategoriji kreativnosti, s plakatom na temu "Ljeto priča priče".

Čestitamo svim natjecateljicama na trudu i dobrim rezultatitma! smiley

U prilogu se nalazi tablica s bodovima.

 [više]

Književno drvce

Autor: Stjepana Kadić, 6. 12. 2018. 10:57

Književnost i zimski praznici oduvijek se vole. Taj savršeni spoj dvaju užitaka možete pronaći u učionici P1 i vidjeti književno drvce s preporukama za čitanje. Na dar ćete ovih blagdana dobiti bogatiji rječnik ili možete besplatno putovati u daleke svjetove književnosti.

 

Ne zaboravite, čitatelj je bogataš koji ne mora brinuti za svoje blago jer njegovo blago su lijepe riječi koje nitko ne može ukrasti.

Učiteljica Elena Belec

 [više]

Kuglice dobrih djela

Autor: Stjepana Kadić, 30. 11. 2018. 12:20

Pred nama je božićno vrijeme, uvijek nekako posebno, toplo, spokojno, vrijeme za obitelj, veselje i ljubav… Nažalost, nisu svi te sreće da imaju sve što im treba, stoga je ovo vrijeme savršeno da mi budemo bolji i čineći dobra djela razveselimo ljude oko sebe.

Izazivamo te da se priključiš i svaki dan napraviš neko dobro djelo!!!

U ova tri tjedna moći ćeš svaki dan pronaći novi izazov, a za svaki savladani izazov zalijepit ćemo kuglicu na zasad tužan i prazan bor kod ureda pedagoginja.

Cilj je okititi bor kuglicama dobrih djela.

Za početak, danas uzmi poruku motivacije za sebe. 

Pripremila: Renata Tišler, soc. pedagoginja

 [više]

Igra asocijacija

Autor: Stjepana Kadić, 30. 11. 2018. 12:13

Učiteljica Maja Hižman nam je i ove školske godine pripremila igru asocijacija. U ponedjeljak, 3. prosinca, počinje 4. sezona igranja igre asocijacija "Adventski kalendar 2018.".
Na kućici je QR kod Pravila igre, koji vodi na web stranicu škole, a drugi vodi na video.
Sretno! smiley

 [više]

Dani kruha u PŠ Sigetec

Autor: Maja Hižman, 19. 11. 2018. 11:24

U PŠ Sigetec smo na prigodan način obilježili dane kruha. Mama Natalija Sršan prezentirala je učenicima prvog razreda kako nastaje tijesto. Umijesila je božićnu zvijezdu koju je kod kuće ispekla, a učenici su je kasnije slasno pojeli. Tih dana miris kruha i kolača ispunio je prostor naše škole jer su i učenici ostalih razreda donijeli friško pečeni kruh i kolače. Kad se tome dodao i domaći pekmez užitku nije bilo kraja. 

14.10.2019.g smo svi bili na Svetoj misi zahvlanici uz Dane kruha - dane zahvalnosti za plodove zemlje. Djeca vrtića i naši učenici tom su prilikom izveli i prigodni program.

Darinka Beruta

 
 
 [više]

Posjet Zagrebu

Autor: Maja Hižman, 19. 11. 2018. 11:15

Učenici 4.razreda OŠ Fran Koncelak Drnje 6.11.2018.g išli su u glavni grad RH Zagreb. Na izvanučioničkoj nastavi posjetili smo i tako bolje upoznali znamenitosti i kulturne spomenike našeg glavnog grada. U Cinestaru smo gledali animirani film. Šetajući smo obišli Trg bana Josipa Jelačića, Ilicu, Markov trg. Vozili smo se i uspinjačom. Posjetili smo Hrvatski sabor, Muzej grada Zagreba i katedralu. Izvanučioničku nastavu završili smo puni dojmova i stečenog znanja.

Darinka Beruta

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Stjepana Kadić, 19. 11. 2018. 08:55

  

U petak, 16. studenoga, u našim školama na prigodan način obilježen je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. U PŠ Josipa Generalića Hlebine učiteljica Andrea Pandurić obratila se učenicima s nekoliko prigodnih riječi, a učenice osmog razreda, Lucija Talan i Laura Pleša, pročitale su pjesmu Ivana Tolja "Palim svijeću". Potom su učenici zapalili svijeću i održali minuta šutnje za sve poginule.

 [više]

Čitanje u Čarobnom parku

Autor: Maja Hižman, 13. 11. 2018. 12:58

 

Danas su naše učenice Nika Barić (6. c), Mateja Hrženjak (6. c) i Hana Široki (7. b) posjetile Dječji vrtić "Čarobni park" Drnje, gdje su djeci čitale priču o Maci Papučarici. Iako je Mjesec hrvatske knjige, ove su godine zajedno sa šk. knjižničarkom Stjepanom Kadić odabrale priču spisateljice iz Slovenije radi pouke priče. Cilj odlaska u vrtić bio poticanje čitanja u najranijoj dobi, što je i postignuto. Učenice i šk. knjižničarka su nakon čitanja Mace ostale na druženju uz igru, razgovor i čitanje slikovnica. 

 [više]

Bravo za naše učenike!

Autor: Maja Hižman, 12. 11. 2018. 19:54

Naša škola je sudjelovala na 40. utrci grada Koprivnice, natjecali su se učenici iz Hlebina – Elvis Oršoš, Dominik Horvat, Leon Jagarinec, Lucija Veriga, Manda Cimerman, Lorena Međimorec, Barbara Filipović, Antonija Takač i učenici iz Drnja –

Fran Jakupanec, Lucija Kolesar i Nicol Eršeg.

Fran Jakupanec osvojio je 1. mjesto, a dječaci su ekipno osvojili pehar za 3. mjesto.


5.11.2018. bili smo na međuškolskom natjecanju u krosu i to učenici: Fran Jakupanec, Roko Blažek, Robert Horvat i Roberto Horvat. Osvojili smo 1. mjesto i osigurali plasman na županijsko natjecanje u Đurđevcu.

Tekst i slike: Sanja Špoljar

 [više]

Etnografski kviz u Virju

Autor: Stjepana Kadić, 9. 11. 2018. 10:11

  

U Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara u Virju 6. studenoga 2018. održan je Kajkavski etnografski kviz, 27. po redu, a tema ovogodišnjeg kviza bila je „Stari zanati i obrti“. Naši učenici Ivan Varović (6. b) i Marko Galović (6. a) osvojili su 4. mjesto. Čestitamo Ivanu, Marku i njihovoj mentorici Eleni Belec!

 [više]

Natječaj - stručni suradnik-pripravnik Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Hižman, 6. 11. 2018. 10:03

U privitku se nalazi tekst natječaja za zapošljavanje stručnog suradnika-pripravnika provedba mjere „Stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništva“

 [više]

Natječaj - pomoćnik/pomoćnica u nastavi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Hižman, 30. 10. 2018. 08:51

U prilogu se nalazi tekst natječaja.

 [više]

Galovićeva jesen

Autor: Stjepana Kadić, 26. 10. 2018. 12:05

  

Učenici od 1. do 4. razreda PŠ Frana Galovića Peteranec i njihove učiteljice 

prigodnim programom odali su počast našem 

pjesniku Franu Galoviću (20. srpnja 1887. - 26 listopada 1914.).

 [više]

Kestenijada

Autor: Maja Hižman, 26. 10. 2018. 11:27

I ove jeseni, već tradicionalno roditelji i učenici 4.razreda PŠ Sigetec  družili su se na kestenijadi kod lovačkog doma (LU Fazan). Kao i svake godine tate su ispekli kestene, a mame su nas počastile kolačima. Uz druženje se odigrala i nogometna utakmica "tate i sinovi".

Darinka Beruta

 [više]

Svjetski dan jabuke

Autor: Stjepana Kadić, 23. 10. 2018. 12:21

  

Učenici 2. razreda iz Peteranca i njihova učiteljica Valerija Ivković obilježili su Svjetski dan jabuke (20. listopada). ​

 [više]

Terenska nastava u Vukovaru Vijest ima dokument u privitku

Autor: Stjepana Kadić, 22. 10. 2018. 11:55

  

Učenici osmih razreda iz Drnja i Hlebina s razrednicama su 11. i 12. listopada 2018. posjetili Vukovar.

 [više]

Dani kruha u Drnju

Autor: Stjepana Kadić, 17. 10. 2018. 09:06

  

Potaknuti pričom "Majčine ruke i kruh" Tina Kolumbića odlučili smo osjetiti miris kruha. Zajedno s učiteljicom umijesili smo jednostavan domaći mirisni kruh. Tete kuharice su nam ga ispekle. Tijekom pečenja miris kruha osjećao se po cijeloj školi. Osladili smo se svježim kriškama kruha. Jedino nam je nedostajao pekmez ili Lino lada. Dogodine ćemo donijeti.

Tekst: učiteljica Mirjana Bračko

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Područnoj školi Torčec

Autor: Maja Hižman, 14. 10. 2018. 18:35

             

U srijedu 10. listopada našom se školom širio miris pečenih peciva. Naša teta kuharica zamijesila je tijesto, a vrijedne ruke naših učenika oblikovale su razna peciva koja smo kasnije ispekli.

Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo i prigodnim recitacijama, igrokazom i pjesmama. Obilje plodova našeg lijepog zavičaja izložili smo u skromnom izložbenom kutku naše škole.

Dani kruha podsjećaja nas kako trebamo biti zahvalni na hrani i plodovima koje nam zemlja daje.

Martina Gjerek Grošić

 [više]

Europe Code Week 2018

Autor: Maja Hižman, 11. 10. 2018. 21:54

Od 6. do 21. listopada održava se šesto izdanje Europskog tjedna programiranja. Naša se škola uključila radionicom „Prvi koraci u programiranju“ koja je organizirana ovu srijedu za učenike 5-ih razreda. Učenici su programirali svoju prvu igricu i na zabavan način ušli u svijet programiranja i logičkog razmišljanja.
Bilo je zasta i zabavno i korisno, a za sve one koji žele i dalje programirati predlažemo da posjete code.org.

 [više]

Posjet Vinici

Autor: Stjepana Kadić, 11. 10. 2018. 12:43

 

Jučer su učenici 6. razreda u sklopu izvanučioničke nastave posjetili šumu na Vinici kod prve barake Razbojište.

 [više]

Reciklirajmo zajedno

Autor: Stjepana Kadić, 11. 10. 2018. 12:03

  

Pozivamo vas da u školu donesete stari papir, baterije i plastične čepove te na taj način pridonesete očuvanju okoliša.
U 1. polugodištu papir ne sakupljamo po razrednim odjeljenjima, nego ga donosite individualno, u bilo koje vrijeme, i stavljate u plavi kontejner kod školskog parkirališta, kao i do sad. 
Stare baterije i plastične čepove donesite u školsku knjižnicu. 

 [više]

Jesen s Galovićem

Autor: Stjepana Kadić, 9. 10. 2018. 13:05

 

Prve, tople dane jeseni učenici zavičajne skupine ZaviKaj i učiteljica Elena Belec iskoristili su za obilježavanje nadolazećih Galovićevih dana. Uz miris pečenih kestena i dobro poznate stihove uživali su u zajedničkom druženju. Još jednom je potvrđeno kako su poezija i druženje savršeni spoj.

Tekst: učiteljica Elena Belec

 [više]

Svjetski dan učitelja

Autor: Stjepana Kadić, 5. 10. 2018. 10:28

Svake se godine na današnji dan, 5. listopada, obilježava Svjetski dan učitelja. Cilj obilježavanja je podržati njihov predani rad, strpljenje i želju za boljim uvjetima u kojima bi učenicima mogli ponuditi još više znanja i vještina. U našoj su školi učenici sedmih i osmih razreda s mentorom Marijem Dimićem na poseban način svojim učiteljima čestitali njihov dan!

 [više]

Svjetski tjedan svemira

Autor: Stjepana Kadić, 2. 10. 2018. 10:09

  

Učenici područne škole u Hlebinama su sa svojom mentoricom Sonjom Kalanj na dodatnoj nastavi geografije obilježili Svjetski tjedan svemira. 

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Stjepana Kadić, 27. 9. 2018. 13:59

 

Jučer se u PŠ Josipa Generalića Hlebine Europski dan jezika obilježio se na poseban način. Učiteljice Andrea Pandurić i Sonja Kalanj osmislile su niz aktivnosti kojima su željele učenicima približiti važnost bogatstva jezika.

 

 [više]

Vremenik

Autor: Maja Hižman, 21. 9. 2018. 10:02

Objavljen je okvirni vremenik pisanih provjera za I. polugodište šk.god. 2018./2019.

 [više]

Škola prvi put glavni koordinator Erasmus+ projekta

Autor: Stjepana Kadić, 14. 9. 2018. 09:14

Članovi tima

   Ohrabreni uspjehom prvog projekta tim učitelja i stručnih suradnika Osnovne škole Fran Koncelak Drnje prijavio je novi u kojem su glavni koordinatori. Radi se o STEM (Science - znanost, Technology - tehnologija, Engineering - inženjering, Mathematics - matematika) području, a projekt nosi naziv SLAM (STEM + Learning + Activities + Methods).

 [više]

Prvi dan nastave

Autor: Stjepana Kadić, 27. 8. 2018. 10:53

Prvi dan nastave: ponedjeljak, 3. rujna 2018. godine

DRNJE

5. - 8. razreda - u 8 sati

1. - 4. razreda - u 12.30 sati

 

TORČEC

1. - 4. razreda - u 8 sati

 

SIGETEC 

1. - 4. razreda - u 8 sati

 

HLEBINE

5. - 8. razreda - u 8 sati

1. - 4. razreda - u 13.15 sati

 

PETERANEC

1. - 4. razreda - u 8 sati 

 [više]

Natječaj - pomoćnik/pomoćnica u nastavi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Hižman, 31. 7. 2018. 09:46

U prilogu se nalazi tekst natječaja.

 [više]

Popis udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Stjepana Kadić, 26. 6. 2018. 10:47

Poštovani roditelji i učenici,

u prilogu se nalazi popis udžbenika za šk. 2018./2019. godinu, koji je ostao nepromijenjen.

 [više]

Zadnji dan nastave

Autor: Maja Hižman, 15. 6. 2018. 18:40

Danas je bio posljednji dan nastave. Učenici uglavnom odlaze sa osmijehom od uha do uha i vesele se ljetnim praznicima. Vjerovali ili ne, ima i onih koji su danas odlazili sa suznim očima nakon što su se kroz video i poruke zahvalili i oprostili od učitelja i razrednica – Marijane Horvat, Maje Hižman, Vedrane Pintarić Vetme i Ane Flamacete Džambo. Svoj trag ostavili su na različite načine, a jedan od njih je i ovogodišnji Godišnjak 2018.!

Sretno dragi osmaši! I zapamtite:

"Ne postoji bolje mjesto od uspomena!"

 

Za kraj još jedna krasna vijest - Učiteljsko vijeće nagradilo je Ivu Betlehem (7. b) kao najuspješniju učenicu! Ravnatelj joj je danas uručio nagradu! Bravo Iva!

Učenica Ana-Marija Kolarić (6.) iz PŠ Josipa Generalića Hlebine također je nagrađena od Učiteljskog vijeća zbog plasmana na državno natjecanje.

 [više]

Skupljanje starih baterija

Autor: Stjepana Kadić, 14. 6. 2018. 15:01

 

Pohvaljujemo učenike i učitelje koji su sudjelovali u skupljanju starih baterija!
Sve vas pozivamo na sudjelovanje sljedeće školske godine. 

http://www.fris.hr/skupljajmo-stare-baterije.html

 [više]

Izložba "Pedagoški i umjetnički izazovi"

Autor: Stjepana Kadić, 14. 6. 2018. 14:44

  

Dorijan Bači (5. a) i Antonio Pakasin (5. b), pod mentorstvom učitelja Marija Dimića, jučer su predstavili svoje radove na izložbi "Pedagoški i umjetnički izazovi". Čestitamo! 

https://kckzz.hr/zamjenik-ljubic-otvorio-izlozbu-ucenika-osnovne-skole-u-drnju/

 [više]

Opća uredba o zaštiti osobnih podataka

Autor: Stjepana Kadić, 4. 6. 2018. 08:32

Na temelju Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka 2016/679 (GDPR), Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (NN42/18) i Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine “ broj   87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 – RUSRH, 152/14, 7/17) od 25. svibnja 2018. na školskoj web stranici i facebook stranici ne objavljujemo fotografije i video uratke na kojima su učenici ukoliko roditelj (skrbnik) nije dao privolu za objavu navedenih podataka.

 [više]

Hrabri telefon

Autor: Stjepana Kadić, 13. 5. 2018. 20:16

Škola se priključila projektu Hrabrog telefona – Hrabri čuvari, kojem je cilj zaštita djece od elektroničkog nasilja. S učenicima 5. a održane su radionice na temu opasnosti Interneta i pristojnog ponašanja na Internetu te je napravljen plakat koji prikazuje najznačajnije savjete za sigurnije surfanje.Zastanite, proučite i naučite! Slobodno uzmite knjižice koje se nalaze pored plakata, pokažite ih roditeljima i surfajte sigurno!

Ako imate neka pitanja, žrtva ste nasilja ili znate da je netko žrtva, obratite se socijalnoj pedagoginji, pedagoginji ili učiteljicama, ili pak nazovite Hrabri telefon na broj 116 111 (ili odrasli 0800 0800).

Socijalna pedagoginja Renata Tišler

 [više]

Novi IBAN škole za školsku kuhinju - važno!

Autor: Stjepana Kadić, 28. 3. 2018. 09:58

Poštovani roditelji, školsku kuhinju na dosadašnji IBAN škole možete uplaćivati do kraja ožujka.

Od 1. travnja 2018. uplate za školsku kuhinju moguće su samo na novi IBAN škole - HR6823860021552003411.

 

 [više]

Brošura - Opasnosti od strujnog udara uz prugu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Hižman, 20. 2. 2018. 16:15

Klikom na priloženu sliku otvara se brošura!

 [više]

Brošura za roditelje „Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Hižman, 7. 2. 2018. 12:19

 

U listopadu 2017. održan je godišnji sastanak Radne skupine za Sustav ranog upozoravanja u slučaju pojave novih psihoaktivnih tvari u Republici Hrvatskoj. Na sastanku je predstavljen nacrt brošure, a zatim i usuglašena konačna verzija koja se nalazi u prilogu (dovoljno je kliknuti na priloženu sliku brošure). Brošura je naminjena informiranju roditelja o novim psihoaktivnim tvarima. U njoj možete naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari, u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje takvim tvarima. Navedeni su i savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem i kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

 [više]

Uplata školske kuhinje preko žiro računa

Autor: Maja Hižman, 9. 11. 2017. 13:33

Poštovani roditelji!
 

Otvorena je dodatna poveznica kako bi dobili dodatne upute  o uplatama i cijeni školske kuhinje.

Ovdje možete pronaći cijenu školske kuhinje za studeni i prosinac, te primjere popunjenih uplatnica za matičnu i područne škole.

U slučaju bilo kakvim nejasnoća uvijek se možete javiti svojim razrednicama!

 

 [više]

Sačuvajmo okoliš zajedno

Autor: Stjepana Kadić, 15. 9. 2017. 09:53

Dragi učenici, roditelji i učitelji,

i ove šk. godine skupljamo stare baterije! U Drnju ih skupljamo u školskoj knjižnici.

Recikliranjem i odvajanjem štedimo energiju i čuvamo naš planet te time utječemo na kvalitetu zraka i života. Želimo da razvijete svijest o važnosti pravilnog odlaganja otpada.

Čestitamo Tinu Horvatu (7. c) koji je prošle šk. godine skupio 1526 baterija! yes

 [više]

Natječaj - pomoćnik/pomoćnica u nastavi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Hižman, 4. 8. 2017. 23:24

U privitku se nalazi tekst natječaja za pomoćnika/pomoćnicu u nastavi.

Natječaj vrijedi od 4.8.2017. do 12.8.2017.

 

 [više]

Pravilnici Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Hižman, 6. 11. 2012. 08:19

U prilogu se nalaze sljedeći pravilnici:

- Pravilnik o kućnom redu

- Pravilnik o pedagoškim mjerama.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Dokumenti

Krovna mapa za ovu stranicu nije postavljena, pa nema dokumenata za prikaz.
Anketa
Što mislite o novom jelovniku u sklopu projekta „Pametan obrok za pametnu djecu“.Tražilica
Kalendar
« Ožujak 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2016.

Ukupno: 119638
CMS za škole logo
Osnovna škola "Fran Koncelak" Drnje / Pemija 72, HR-48322 Drnje / os-fkoncelak-drnje.skole.hr / ured@os-fkoncelak-drnje.skole.hr
preskoči na navigaciju